latinica  ћирилица
19/04/2015 |  15:25 | Аутор: БЕТА

"Омега потврдила побједу Чавића"

Компанија "Омега" потврдила да је Милорад Чавић у финалу дисциплине 100 метара делфин на Играма у Пекингу побиједио Мајкла Фелпса, каже Марк Спиц.

Вишеструки олимпијски шампион у пливању Американац Марк Спиц рекао је да му је компанија која производи опрему за мјерење времена потврдила тријумф Чавића.

"Добио сам поруку од "Омеге" у којем пише да је Фелпс изгубио ту трку. Ако су они били званични мјерач времена, зашто то није било познато одмах послије трке? Не вјерујем да је Фелпс добио ту трку, али је и даље најбољи пливач на свијету, са или без те медаље", рекао је Спиц за британски Телеграф.

Званични резултат послије финалне трке био је да је Фелпс тријумфовао у времену 50,58 секунди, док је Чавић освојио сребро са стотинком заостатка.

То је Фелпсу било седмо злато у Пекингу, чиме је био изједначио рекорд Спица. Само дан касније, Фелпс је освојио и осму златну медаљу у штафети на 400 метара мјешовито, чиме је постао први спортиста који је освојио осам злата на једним Олимпијским играма.