latinica  ћирилица
19/04/2015 |  13:33 | Аутор: Мондо

Блаж Слишковић преузео клупу Широког Бријега

Бивши селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Блаж Слишковић (56) нови је шеф стручног штаба Широког Бријега!

Доскорашњи тренер клуба са "Пецаре" Славен Муса од недјеље више не предводи лидера Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Како је пренио званични сајт херцеговачког клуба, са Мусом је договорен споразумни раскид уговора, а највјероватније због неколико лошијих резултата. Посљедњи пораз од Вележа у мостарским Врапчићима (1:0) очигледно је била кап која је прелила чашу стрпљење руководства Широкобријежана.

"Широки Бријег захваљује Славену Муси на свему учињеном у протекле нешто више од двије и по године као шефу струке, а посено на освојеној титули побједника Купа БиХ 2013, и жели му успјех у наставку тренерске каријере", наводи се у клупском саопштењу.

Са Слишковићем, који је у прољеће 2011. већ веома успјешно водио тим Широког Бријега, договорена је сарадња до до краја сезоне, а његово званично представљање биће у понедјељак 20. априла с почетком у 11 часова.

Популарни Бака је у тренерској каријери је између осталих водио сплитски Хајдук, Зрињски, румунску Алба Јулију, саудијски Ал Ансар и кинески Квиндао. Пуне четири сезоне је сједио на клупи "змајева" - од 2002. до 2006. године и мало је недостајало да одведе БиХ на Мундијал у Њемачкој.

Широки Бријег са 46 освојених бодова дијели лидерску позицију на табели шампионата БиХ са мостарским Зрињским, бод мање има Жељезничар, два Сарајево...