latinica  ћирилица
19/04/2015 |  07:56 | Аутор: Б92

Радоњић: Евролигашки меч; Вујошевић: Играли су прљаво

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је задовољан побједом свог тима над Партизаном и да је тај дуел личио на прави евролигашки меч.

"Црвено-бијели" су славили против шампиона Србије са 95:85 и тако повели са 2-1 у полуфиналној серији АБА лиги, која се наставља у недјељу од 21 час, поново на Партизановом терену.

"Одиграли смо изванредан меч, ово је по мени био најбољи меч у АБА лиги, на евролигашком нивоу, по многим параметрима. Могло је да се ужива у дуелу два инспирисана противника. На нашу срећу, били смо бољи, вратили смо брејк, али нас чека још тежи у недејљу, жешћа атмосфера, покушаћемо да одговоримо на све то и одиграмо што боље", рекао је Радоњић.

Радоњић је такође истакао да су он и његов тим анализирали грешке направљене на претходној утакмици и да дефинитивно физичка спрема није била разлог пораза.

"Спрема није била разлог нашег пораза. То нема везе са спремом која је сјајна, можемо да играмо три меча заредом", нагласио је Радоњић.

Стратег "црвено-бијелих" је такође истакао да не зна шта се десило са члановима управе који су стигли у хали заједно са играчима.

"Не знам шта се десило са нашим члановима управе који су дошли са нама. Била је то непријатна ситуација за нас, али успјели смо да их макар мало реванширамо и надам се, да су се обрадовали побједи. Сједили су поред терена, не знам шта се десило са њима послије", истакао је Радоњић.

Из редова Партизана су потом појаснили да су са управом Звезде биле вође навијача који су замољени да се склоне са тих мјеста.

Бек Звезде Јака Блажич истакао је да се нада да ће он и саиграчи и у недјељу, када се наставља серија, славити.

"Битно да смо побиједили, зато смо дошли, одиграли јако чврсту утакмицу, то је било довољно. Идемо да се одморимо и надам се да ће тако бити и у недјељу", нагласио је Блажич.

С друге стране, тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да је Црвена звезда заслужено славила у трећој утакмици полуфинале серије, али да је играла прљаво и грубо.

"Честитам Звезди, одиграли су добру утакмицу, са добром концентрацију, знајући шта нападају, шта траже. Одиграли су веома грубо и прљаво, што им је било дозвољено, али су имали енергију да играју тако. Скокови у нападу су били одлучујући фактор што се тиче резултата, али и показатељ њихове веће присебности и спремности када је у питању овај меч", рекао је Вујошевић.

Вујошевић се потом осврнуо на суђење и изјаве које су играчи и тренер Звезде давали пред трећи сусрет у серији.

"Видио сам изјаву Блажича да и ми играмо прљаво. Када шаком удара играча, можда није хтио да му ископа око, али је л&рсqуо; то борбеност, је л&рсqуо; то морал. Кажу да се Бобан Марјановић удара по кољенима, све се извлачи из контекста, а коментарише се прошла утакмица, када смо ми шутирали шест слободних бацања. Поред тога, делегирају се расположени према Звезди Белошевић и Радовић. Павловић јесте насједа на провокације, али се не суди фаул када га играч провоцира, већ само његова реакција“, нагласио је Вујошевић.

Стратег Партизана истакао је да судије нису ријешиле утакмицу, али да су они показатељ да "Звезда има добру логистику".

"Имате и сами очи, није то основни разлог, али је врло прљав начин делегирања. Звезда има добру логистику и свим средствима се бори да остане у Евролиги. Павловић је ухватио Лазића за ногу, али прије тога није судио фаул на Акојону. Ухватио га је за ногу, није ишао да му избије око", рекао је Вујошевић, "Али, ми нисмо били у стању да имамо карактер да превазиђемо и ту ситуацију. Нико Звезду није потцијенио, увијек кад се говори о квалитету игре, мора да се узме у обзир и критеријум који омогућава или не омогућава да се игра. Звезда је ван тога заслужено добила утакмица. Али, било је тенденциозног делегирања све логистике и сигурно да је велика одговорност и на нашим играчима, не на свим подједнака, као и мени и стручном штабу".

На питање да ли вјерује да његов тим може да дође до изједначења у серији, Вујошевић је рекао:

"Ако буде суђење као сада, тешко, ако буде поштено, вјерујем да може".

Крилни центар Партизана Милан Мачван истакао је да не зна разлог опуштања "црно-бијелих".

"Звезда је заслужено побиједила. Од првог минута је играла агресивније и спремније. Не знам зашто је то било тако, вјероватно смо се опустили. Покушаћемо да се спремимо до недјеље. Сигуран сам да ће екипа реаговати и да ћемо бити бољи и спремнији", рекао је Мачван.