latinica  ћирилица
19/04/2015 |  01:01 | Аутор: Б92

АБА лига: Звезда повела са 2-1 против Партизана, од 21.00 на РТРС-у 4. утакмица

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан резултатом са 95:85 и повели са 2-1 у полуфиналној серији АБА лиге.

Подсјећамо,  "црвено-бијели" су славили са 73:64 у првом дуелу, потом је било 70:68 за шампиона Србије, а четврта утакмица заказана је за данас од 21 час, уз пренос на РТРС-у, када ће поново домаћини бити Партизан.

Евентуална мајсторица биће на програму у сриједу, а у случају да буде потребно, Звезда ће бити домаћин.

Партизан је био тај који је боље ушао у сусрет, али се Звезда потом пробудила и заиграла знатно боље и одржавала предност. "Црвено-бијели" су најубједљивију предност имали у трећем периоду, када су ишли и до плус 16, да би Партизан успео да се врати у посљедњој четвртини, али су изабраници када је шампион Србије пришао на поен разлике направили серију 12:0 захваљујући сјајном скоку и тако практично ријешили утакмици. Иако је Партизан на све начине тражио своју шансу до краја меча, Звезда је на крају успјела да се одупре и заслужено слави.

Најбољи у тријумфу Звезде био је Никола Калинић са 25 поена и осам скокова, Чарлс Џенкинс је додао 22 поена и четири скока, а Бобан Марјановић 11 поена и седам скокова. Двоцифрени учинак имао је и Лука Митровић са 11 поена, девет скокова и пет асистенција.

Код Партизана, Драган Милосављевић је уписао 23 поена, Милан Мачван је имао 17 поена и пет скокоа, док је Џош Акојон утакмицу завршио са 14 поена. Уз њих, истакао се и Никола Милутинов са десет поена.