latinica  ћирилица
18/04/2015 |  18:03 | Аутор: Агенције

Ф1: Рено спрема конкурентне моторе Ред Булу и Торо Росу

Француска компанија Рено саопштила је да су јој потребне још двије трке у Формули 1 како би обезбиједила конкурентан мотор екипама Ред Бул и Торо Росо.

На прошлонедјељној трци за Велику награду Кине возач Ред Була Данил Квјат и Макс Верштапен из екипе Торо Росо имали су проблема са моторима и нису завршили трку, због чега се Рено нашао под великим притиском.

"Имали смо лош дан на послу у Кини, а посљедице су свима тешко пале. Никада није добро изазивати проблеме екипама и возачима", рекао је технички директор Роб Вајт.

У првој овосезонској трци у Аустралији возач Ред Була Данијел Рикардо освојио је шесто мјесто, а Квјат није освојио бодове, што је испод очекивања Ред Була, посебно јер је Рикардо прошле сезоне побиједио у три трке.

Себастијан Фетел из Ред Була је побиједио у трци у Малезији, а за један круг обишао је возаче Ред Була.

Власник Ред Була Дитрих Матешиц запретио је послије те трке да ће се екипа повући из Формуле 1 ако Рено не обезбиједи конкурентне моторе.

Послије три трке у шампионату Ред Бул је пети на табели у конкуренцији конструктора са 13 бодова, а Торо Росо на шестом мјесту има бод мање. Први је Мерцедес са 119 бодова.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 возиће се сутра од 17 часова у Манами за Велику награду Бахреина.

Вајт је рекао да не очекује да ће екипе имати проблема у Бахреину, нити у Шпанији 10. маја.

"Надам се да ћемо бити у доброј ситуацији за трку у Монаку, гдје ће бити важно за француског произвођача да добро обави посао", рекао је Вајт.