latinica  ћирилица
18/04/2015 |  16:39 | Аутор: СРНА

Сутра облачно и свјежије

У Републици Српској и ФБиХ сутра ће бити промјенљиво облачно и свјежије вријеме са сунчаним интервалима, док је на истоку пријеподне могућа слаба киша, а у планинама снијег.

Јутарња температура биће од један до шест, на планинама око минус четири, на југу девет, а највиша дневна од осам до 15, на планинама три, а на југу до 17 степени Целзијусових.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, јутро ће бити претежно ведро на сјеверу, западу и југозападу, гдје ће у котлинским предјелима и уз ријеке бити сумаглице и магле.

У централном појасу биће промјенљиво облачно, на истоку, југоистоку и југу облачно понегдје са кишом, а на планинама са слабим снијегом.

Падавине ће престати пријеподне, па ће до краја дана у свим предјелима бити суво и сунчано, али ће у планинским предјелима централног појаса и на истоку бити свјежије него претходих дана.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни, у планинама до јак, на југу умјерена, пролазно јака бура.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас преовладава претежно облачно и свјежије вријеме са пролазном кишом, док се током вечери на планинама очекује снијег.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус три, Мраковица један, Хан Пијесак два, Соколац пет, Нови Град и Бихаћ шест, Приједор седам, Бањалука, Сарајево, Ливно, Зеница и Тузла осам, Добој, Бијељина, Фоча, Вишеград и Зворник 10, Билећа 12, Требиње и Мостар 19, те Неум 20 степени Целзијусових.