latinica  ћирилица
18/04/2015 |  15:46 | Аутор: Б92

Бердих први финалиста у Монте Карлу

Чешки тенисер Томаш Бердих први је учесник финала турнира Мастерс серије у Монте Карлу.
Томаш Бердих - Фото: Beta/AP
Томаш БердихФото: Beta/AP

Осмом тенисеру свијета било је потребно само 68 минута да савлада Гаела Монфиса из Француске – 6:1, 6:4.

Монфис је одиграо неколико сјајних мечева на путу до финала, избацивши и другог тенисера свијета Роџера Федерера, али је Бердих одиграо одличан меч, у потпуности контролисао ситуацију на терену, и апсолутно заслужено стигао до свог првог финала у Кнежевини.

Посебно убједљив био је у првом сету, када је дозволио ривалу да освоји само један гем. Два пута је одузимао сервис Французу, не дозволивши му ниједну брејк лопту, па је послије само 23 минута игре стекао предност у сетовима.

Монфис је мало поправио игру у другом сету, иако је Чех кренуо новим брејком. Француз је успио одмах да узврати, али је већ при сљедећем свом сервису поново поклекао.

Усљедили су сигурни сервис гемови с обе стране, а најбољу прилику да покуша да одведе дуел у трећи се Гаел је пропустио у шестом гему, када је стигао до двије прилике за брејк. Међутим, Томаш се извукао и затим рутински привео меч крају.

Чех ће у борби за трофеј играти са бољим из 43. међусобног дуела првог тенисера планете Новака Ђоковића и Шпанца Рафаела Надала.