latinica  ћирилица
18/04/2015 |  15:41 | Аутор: СРНА

Кумп побједник прве етапе бициклистичке трке Београд - Бањалука

Такмичар словеначког клуба "Адриа мобил" Марко Кумп побједник је прве етапе традиционалне међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука, који је на циљ у Брчко, преваливши пут од око 170 километара, стигао за три сата 58 минута и 17 секунди.
Марко Кумп, побједник међународне бициклистичке трке - Фото: архив
Марко Кумп, побједник међународне бициклистичке тркеФото: архив

"Нажалост, од самог старта, па све до Брчког, вријеме нам није било наклоњено. Пратила нас је киша и дувао је прилично хладан вјетар који је онемогућавао бржу вожњу", изјавио је новинарима Кумп, пошто му је уручен побједнички пехар.

Друго и треће мјесто освојили су бициклисти националног тима Грчке Шараламос Кастратас и Полхронис Тартакис.

Организатор ове спортске манифестације Владимир Кувеља рекао је да је, упркос лошим временским условима, задовољан како је завршена прва етапа ове девете по реду међународне бициклистичке трке која је јутрос стартовала из Београда.

"Око 170 бициклиста из више земаља, колико их је кренуло из Београда, возили су просјечном брзином од око 43 километра на сат", рекао је Кувеља.

Према његовим ријечима, друга етапа девете међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука стартоваће сутра ујутро у Теслићу, гдје ће се учесницима прве етапе придружити још тридесетак такмичара.

Ова трка, чији су организатори бициклистички клубови "БСК" из Бањалуке и "Партизан" из Београда, уврштена је у календар Свјетске бициклистичке федерације и бодује се за Свјетску ранг листу, а освојени бодови књиже се и за квалификациону олимпијску норму.