latinica  ћирилица
18/04/2015 |  11:56 | Аутор: СРНА

Отворен међунарогни куглашки "NBC" турнир "Борац - Борик 2015"

Помоћник министра за спорт Републике Српске Горан Раца отворио је данас у Бањалуци 19. међународни "NBC" турнир у куглању "Борац - Борик 2015" на којем учествују кадети Србије и БиХ, као и четири екипе у сениорској конкуренцији.

Раца је истакао да је куглање масован спорт, уз велику активност Куглашког савеза Републике Српске и свих куглашких клубова.

Он је навео да мали број тих клубова није регистрован, али да су на терену веома активни, те да регистровани клубови редовно учествују на међународним такмичењима у чему имају подршку Министарства.

"Куглање као спорт је одличан амбасадор, а куглаши промовишу наше спортске вриједности и резултате", рекао је Раца.

Он је оцијенио да у Српској инфраструктура за спортове попут куглања или стрељаштва није на завидном нивоу, јер спадају у скупље верзије објеката.

"Доста објеката је изграђено прије рата и захтијевају санацију и реконструкцију. Због масовности и развоја спорта требало би размишљати, ако не у правцу изградње, онда у правцу санације постојећих спортских објеката којих Српска има", нагласио је Раца.

На традиционалном турниру, који организује Куглашки клуб "Борац" и Спортски центар "Борик", учествују у сениорској конкуренцији "Спорт Подбрезова" из Словачке, "Црвена звезда" из Београда, "Борац" из Бањалуке и селекција БиХ, као и кадети Србије и БиХ.