latinica  ћирилица
18/04/2015 |  10:20 | Аутор: Агенције

ЦАС саслушао жалбе Србије и Албаније, одлука у јуну

Суд за Спортску арбитражу у Лозани саопштио је да је саслушао жалбе ФС Србије и Албаније, поводом казни УЕФА због инцидента у Београду.

ЦАС је навео да су жалбе саслушане у четвртак и петак и да ће коначну одлуку донијети прије утакмице Србије и Данске, која се игра 13. јуна у Београду.

Подсјећамо, утакмица Србије и Албаније у оквиру квалификација за ЕУРО 2016. играна је 14. октобра у Београду, а прекинута је у 42. минуту послеиј нереда у којима су учествовали играчи обје екипе и домаћи навијачи, након што се изнад терена на стадиону Партизана појавио дрон, који је носио заставу велике Албаније.

Фудбалери Албаније су након тога одбили да се врате на терен.

УЕФА је побједу додијелила Србији службеним резултатом 3:0, али јој је одузела три бода, казнила је са 100.000 франака и играњем две квалификационе утакмице без публике. Фудбалски савез Албаније кажњен је са 100.000 франака.

Фудбалски савези Србије и Албаније жалили су се Уефи на ту одлуку, европска кућа фудбала је одбила жалбе, па су се Савези жалили ЦАС.

Фудбалска репрезентација Србије играће 8. октобра на гостујућем терену против Албаније у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.