latinica  ћирилица
17/04/2015 |  14:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Вујошевић: У благој смо предности

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да очекује још један тежак меч против Црвене звезде, иако је његов тим у благој предности након победе у другом мечу полуфиналне серије и изједначења на 1:1.

"Сусрет има велики значај јер побједнику доноси пласман у Евролигу. Поушаћемо да одиграмо боље него у претходне двије утакмице. Знамо Звездине квалитете, изузетно их поштујемо, сигурно је да ће дати све од себе да се резултатски врате серију у своју корист јер је сада блага предност на нашој страни. Утакмица ће бити изузетно тешка, али трудићемо се да дамо максимум и добијемо меч", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у дворани "Пионир", рекао је Вујошевић, а пренио Танјуг.

Он је додао да нема кадровских проблема и да сви играчи спремно дочекују утакмицу, укључујући и центра Николу Милотинова који је имао проблема са оком.

"Свака утакмица између Партизан и Звезде је сама по себи изузетно важна и изазива емоције код навијача, па самим тим и код играча. Играти два дана заредом тешке утакмице превазилази границе могућности, али трудићемо се да одиграмо што боље.
Вујошевић је истакао да је главни разлог за слабу партију најбољег играча Звезде Бобана Марјановића тимска одбрана "црно-бијелих".

"Одбрана је максимално усредсређена на заустављање Марјановића, али то с друге стране отвара друге 'рупе' и питање је како ће то противник скористити. Обје екипе покушавају да нагласе свој квалитет, а прикрију слабости. У оваквим утакмицама пресудно је расположење, мотивација и квалитет играча, а не неке генијалне идеје", поручио је Вујошевић.

Крлини центар "црно-бијелих" Милан Мачван рекао је да је тешко играти тако важне утакмице у кратком временском периоду, али да је то праведније у односу на Фајнал-фор.

"Очекујем тежак меч, као и сваки дерби против Звезде. Надам се да ћемо пред нашим навијачима одиграти боље и забиљежити побједу. Пристисак је нормална ствар јер је екипа пуно пута ове сезоне играла пред својијм навијачима и побиједила", рекао је Мачван.

Пословни директор Партизана Млађан Шилобад рекао је да је клуб предузео све безбједносне мјере и обавио разговор са полицијом и са предствницима Црвене звезде пред утакмицу високог ризика.

"За прва два меча није било размјене улазница, иако см ми то хтјели. У хали није било ниједног навијача Партизана, одлучили смо да урадимо исто. Имамо информације да је жандармерија неке људе који су имали карту, а били су навијачи Партизана, замолила да наопусте халу. Очекујем исте аршине и у наредна два меча", рекао је Шилобад.

Трећа утакмице полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге између Партизана и Црвене звезде игра се сутра од 21 сат у дворани "Пионир".