latinica  ћирилица
17/04/2015 |  12:26 | Аутор: Б92

"Најки" пред потписивањем историјског уговора са НБА лигом

Амерички произвођач спортске опреме "Најки" близу је потписивања уговора са НБА лигом око спонзорста за дресове тимова, преноси "Sports Business Daily".

Како се даље наводи, најбоља кошаркашка лига на свијету и "Најки" већ су постигли начелан договор,а преостало је да се усагласе још поједини детаљи како би се цијела прича финализовала.

"Најки" би се овим уговором реваншио великом ривалу – "Адидасу", који је почетком године потписао најуноснији спонзорски уговор у историји спорта са Манчестер јунајтедом – вриједан 750 милиона фунти.

Међутим, нови уговор не би ступио на снагу све до сезоне 2017/18, када истиче једанаестогодишњи уговор њемачке компаније, који је НБА лиги донијео 400 милиона долара зараде.

Такође, по први пут у историји НБА лиге лого произвођача требало би да се нађе на самим дресовима, док се емблем Адидаса налазио само на мајицама за загревање. Када је "Најки" у питању на дресовима би могао да се нађе и заштитни "свуш" знак и лого чувеног бренда највећег кошаркаша у историји планете – његовог "летећег величанства" – Мајкла Џордана.