latinica  ћирилица
17/04/2015 |  10:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Бајернов љекар поднио оставку због отпужби за пораз од Порта

Дугогодишњи љекар њемачког бундеслигаша Бајерна Ханс Вилхелм Милер Волфарт поднио је оставку, пошто је медицински тим окривљен за пораз против Порта од 3:1 у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона.

Милер Волфарт који је главни љекар Бајерна од 1977. године, у каријери је лијечио многе врхунске спортисте, међу којима и актуелног светског рекордера и олимпијског шампиона у спринту Јамајчанина Усеина Болта.

Он је био и љекар њемачке репрезентације.

Волфарт је у саопштењу нагласио да је "однос повјерења трајно поремећен".

Бајерн посљедњих недјеља има проблема са повредама кључних играча Бастијана Швајнштајгера, Франка Риберија, Арјена Робена и Давида Алебе, који нису играли у поразу против Порта.

Однос Волфарта са тренером Пепом Гвардиолом, који је клупу Бајерна преузео 2014, напети су откако је Тијаго Алкантара послат на терапију у Барселону, без консултације Бајерновог љекара.

Бајерн, који у Бундеслиги води на табели са десет бодова предности у односу на другопласирани тим, у наредном мечу састаје се са Борусијом из Дортмунда у полуфиналу Купа Њемачке, а сљедеће недеље у Минхену треба да надокнади резултатски дефицит против Порта у реванш мечу Лиге шампиона.