latinica  ћирилица
17/04/2015 |  10:07 | Аутор: Б92

Раонић: Немам црногорско коријење

Канадски тенисер Милош Раонић рекао је му је крајњи циљ да постане најбољи тенисер свијета, али да претходно мора још да напредује.

"Желим да дајем све од себе и да напредујем. То и чиним, још нисам показао свој пуни потенцијал. Осим бекенда и кретања, мислим да је највеће побољшање то што себе и своју игру познајем боље, знам боље да се изборим са одређеним ситуацијама и да изаберем прави ударац", каже канадски тенисер рођен у Подгорици.

До сада је своје једино Гренд слем полуфинале Раонић играо на Вимблдону прошле сезоне, а тада је бољи био Федерер.

"Вимблдон тјера да размишљате о престижу и о историји. Мој узор је Пит Сампрас – имам снимљене све његове најважније мечеве, али нисам могао да вјерујем очима када сам поново гледао вимблдонско финале са Рафтером 2000. године".

Сампрас је освојио 14 Гренд слем титула, а Раонић жели да и он осјети како је узети највећи трофеј.

"Мој циљ јесте да освајам Слемове и да постанем број један. То је био циљ још од почетка рада са Пјатијем и Љубичићем. Због тога радим, али морам прво да подигнем ниво своје игре, а онда и да га одржавам у дужем периоду", каже тренутно шести тенисер свијета.

Милош је рођен у Подгорици, али врло рано је отишао у Канаду.

"Канада је мојим родитељима дала шансу да нама, својим синовима обезбиједе бројне могућности. То сам схатио када сам одрастао и када сам почињао да путујем. Обећао сам им да ћу послије тениса дипломирати као моја два брата која су се вратила у Подгорицу. Рођен сам тамо, али немам корјење тамо – отишао сам када ми је било три године", закључио је 24-годишњи Раонић за "Газету дело спорт".