latinica  ћирилица
17/04/2015 |  08:34 | Аутор: Агенције

Језеро - Убијен Зоран Лазић

Марко Нишић (60) убио је јутрос из пиштоља Зорана Лазића (44) у општини Језеро, саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука.
Полиција Српске - Фото: илустрација
Полиција СрпскеФото: илустрација

Убиство се догодило око 3.45 часова у Жељезничкој улици.

На лицу мјеста налази се дежурни тужилац бањалучког Окружног тужилаштва Миодраг Букарица, који обавља увиђај заједно са припадницима Центра јавне безбједности Бањалука.

Тужилац је наложио да се предузму све потребне радње и мјере на расвјетљавању кривичног дјела убиство, а наложена је и обдукција убијеног, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.

Портпаролка ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић рекла је да су у претходном периоду припадници СЈБ Мркоњић Град бањалучком Окружном тужилаштву доставили извјештај против Зорана Лазића за насиље у породици и оштећење туђе ствари, у којима се као мотив извршења појављује емотивна веза између њега и кћерке Марка Нишића.

Маркановићева је рекла да су припадници СЈБ Мркоњић Град одмах по запримљеној пријави предузели мјере и радње да би пронашли Лазића.

- Полиција је одмах организовала претрагу терена и провјеравана су сва мјеста за које су постојала сазнања да се осумњичени З.Л. крије, а повремено је вршен обилазак породичне куће М.Н. - рекла је Маркановићева, наглашавајући да је о свему обавијештено надлежно Окружно тужилаштво.

Она је додала да су извјештаји надлежном тужилаштву против Лазића поднесени и за кривична дјела тешка тјелесна повреда и оштећење туђе ствари.

Убијени Лазић је из Сарајева.