latinica  ћирилица
17/04/2015 |  07:55 | Аутор: СРНА

Премијерка Цвијановић наставља посјету Вашингтону

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић наставља посјету САД у оквиру које би требало да присуствује прољећној скупштини ММФ-а и Свјетске банке.
Жељка Цвијановић и Роберт Адерхолт - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић и Роберт АдерхолтФото: СРНА

Прољећној скупштини ММФ-а и Свјетске банке присуствоваће и министар финансија Српске Зоран Тегелтија.

Цвијановићева је јуче, током разговора са групом америчких конгресмена у Вашингтону, рекла да ће институције Српске наставити да пружају активну подршку у борби против тероризма и рјешавању безбједносних питања са којима се сусреће БиХ, али и друге државе.

На састанку премијерке са групом америчких конгресмена у Вашингтону било је ријечи о безбједносним темама са посебним освртом на тероризам као безбједносну пријетњу на глобалном нивоу.

Предсједница Владе Републике Српске посјету Вашингтону почела је 15. априла учешћем на свечаном радном ручку - "First Lady’s Luncheon 2015"- који традиционално организују супруга предсједника САД Мишел Обама и супруге сенатора и конгресмена за жене лидере из политичког, економског и културног живота.

У оквиру посјете Вашингтону, предсједница Владе и министар финансија у одвојеним сусретима састали су се и са представницима невладиних организација, аналитичарима и привредницима из САД.