latinica  ћирилица
17/04/2015 |  07:53 | Аутор: СРНА

Приједор: Међународни научни скуп о кривичном законодавству

Међународни научни скуп "Кривично законодавство - De lege lata et de lege ferenda" биће одржан данас и сутра у Приједору, у организацији Министарства правде Републике Српске, Српског удружења за кривично-правну теорију и праксу, Универзитета у Бањалуци и града Приједора.

Члан организационог одбора скупа и декан Факултета правних наука Паневропског универзитета "Апеирон" у Бањалуци Љубинко Митровић напомиње да је ријеч о највећем годишњем скупу практичара и теоретичара из области кривичног права, који се по шести пут одржава у Републици Српској.

- На скупу ће бити изложено 27 реферата из кривично-правне области чији су аутори из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Федерације БиХ. Циљ скупа је да извршној власти као предлагачима будућих закона дамо своје сугестије и приједлоге о евентуалним измјенама кривичних закона - рекао је Митровић.

Он је нагласио да ће закључци скупа бити прослијеђени Министарству правде и Влади Српске, а да је штампан зборник радова који ће бити изложени на самом скупу.

Митровић је додао да се на скупу очекује око 70 учесника, а да су позиви за учешће упућени свим судовима, тужилаштвима, Министарству правде БиХ, Високом судском и тужилачком савјету, Министарству унутрашњих послова Српске, казнено-поправним заводима и другим надлежним управама.

Отварање међународног научног скупа биће одржано у сали Скупштине града Приједора са почетком у 10.00 часова.