latinica  ћирилица
14/04/2015 |  12:34 | Аутор: РТРС

Клубови преузимају АБА лигу

Након посљедњег састанка руководства АБА лиге са представницима клубова договорене су одређене промјене, које су за сада оквирне, а ситуација би требала бити јаснија након завршетка лиге.

Нови састанак требао би се одржати најкасније до 15.маја.

Оно што је за сада извјесно јесте да ће Нова структура лиге бити по угледу на Еуролигу, односно управљачка и власничка структура биће у рукама клубова.

"Усаглашен је нови концепт АБА лиге, а од руководства АБА лиге се тражи да у сарадњи са компанијом 'Delolitte' у најкраћем могућем року изради и презентира план трансформације власничке и управљачке структуре. План трансформације биће презентиран на наредном састанку Скупштине клубова АБА лиге која ће бити одржан одмах по завршетку плеј офа, односно најкасније до 15. маја. Договорене промјене ће за посљедицу имати даље унапређење и модернизацију АБА лиге, у правцу јачања позиције клубова, као основних носилаца активности у АБА лиги. Са циљем даљег развоја кошарке у региону, закључено је да што прије треба отворити питање Друге АБА лиге како би она могла да заживи у што ближој будућности.“ стоји у саопштењу руководства лиге.