latinica  ћирилица
14/04/2015 |  08:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Рубио почео кампању за предсједника САД

Амерички републикански сенатор Марко Рубио почео је у понедјељак своју предсједничку кампању на митингу у Мајамију, позивајући на нову еру америчког вођства које није "заглављено у 20. вијеку".
Марко Рубио - Фото: Facebook
Марко РубиоФото: Facebook

Конзервативни 43. годишњи сенатор, син сиромашних имиграната са Кубе, представио је предсједничке изборе 2016. године као "генерацијски избор", што је, како наводи агенција АФП, јасан удар на старије конкуренте - новонајављеног кандидата Демократске странке Хилари Клинтон и потенцијалног противника из исте, Републиканске партије, Џеба Буша.

"Чуо сам да неки кажу да би требало да се склоним и да чекам свој ред, али ја то не могу, јер верујем у наш јак идентитет изузетног народа и да могу да будем другачији предсједник," казао је Рубио. Он сматра да Американци имају прилику да добију аутора "највећег поглавља у невјеровратној причи о Америци".

"Не можемо то урадити тако што ћемо се вратити назад лидерима и идејама из прошлости. Морамо промијенити одлуке, промјеном људи који их доносе", рекао је Рубио, истичући да је "дошло вријеме да нас наша генерација поведе путем ка новом америчком вијеку."