latinica  ћирилица
14/04/2015 |  08:13 | Аутор: РТРС

Промјенљиво облачно

У Републици Српској данас ће бити промјенљиво облачно вријеме, мало свјежије уз пролазну кишу, на сјеверу у ноћи и ујутро, те истоку током дана.
Поточић - Фото: РТРС
ПоточићФото: РТРС

Ујутро и пријеподне преовладаваће претежно до потпуно облачно мјестимично с кишом, а кишна зона ће се са сјевера премјештати према истоку. Према подневу на западу и сјеверу претежно суво и промјенљиво облачно, а с мјестимичном кишом у средњем и горњем Подрињу. На југу повећање облачности. Поподне дјеломично кидање облачности на западу и по који сунчани интервал, једино више облака на истоку уз могућност мјестимичне кише када су на југу могући краткотрајни пљускови.

Температура у паду. Биће и вјетровито. Прво ће на сјеверу дувати источни вјетар, пријеподне у скретању на сјеверни и сјеверозападни уз појачање. На југу поподне и увече бура у појачању. Највиша дневна температура ваздуха од 10 до 15 степени Целзијусових, на сјеверу понегдје око 17, на југу до 21 степен, у вишим предјелима од шест степени.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Ујутро облачно уз мјестимичну кишу и пролазни пљусак. Пријеподне раслојавање облака, могућност за краткотрајну кишу а према подневу дјеломично кидање облака, да би поподне било промјенљиво, а касније и са по којим сунчаним интервалом. Вјетар источни, затим сјеверозападни пролазно током дана умјерене јачине. Највиша дневна температура ваздуха око 17 степени.