latinica  ћирилица
13/04/2015 |  17:49 | Аутор: СРНА

СМ БиХ фокусиран на европске интеграције и економију

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је данас да је нови сазив Савјета министара БиХ фокусиран на европске интеграције БиХ и економију, првенствено на побољшање пословног окружења, које би подстакло нове инвестиције и нова радна мјеста.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Звиздић је француском амбасадору у БиХ Клер Бодони рекао да Савјет министара БиХ са ентитетским владама, у складу са уставним надлежностима, припрема израду плана социо-економских реформи с циљем побољшања конкурентности економије БиХ и животног стандарда грађана БиХ.

Он је истакао опредијељеност БиХ за унапређење безбједности у региону и Европи, нагласио безрезервну подршку БиХ у борби против свих видова криминала, с нагласком на тероризам, те указао на посвећеност напретку ка пуноправном чланству у НАТО, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Звиздић је Бодонијевој захвалио за француску помоћ након прошлогодишњих поплава у БиХ и континуирану подршку процесу европских интеграција.

Саговорници су се сагласили да би се добра културна сарадња двије земље врло лако могла пренијети на туризам, спорт и образовање, те да БиХ шансу треба да тражи и у области пољопривреде.

Бодонијева је упознала Звиздића о припремним активностима које проводи Амбасада Француске у БиХ за организовање Зимског европског олимпијског фестивала младих 2017. године у Источном Сарајеву и Сарајеву, што ће финансијски подржати и Савјет министара БиХ.