latinica  ћирилица
13/04/2015 |  16:34 | Аутор: СРНА

На Козари почео "Камп дјечијих осмијеха"

Стотину приједорских основаца окупило се данас на Козари на отварању "Кампа дјечијих осмијеха 2015", који ће трајати до 17. априла.
"Камп дјечијих осмијеха 2015" - Фото: СРНА
"Камп дјечијих осмијеха 2015"Фото: СРНА

Ученици ће током кампа похађати креативну наставу и радионице спорта, манекенства, саобраћаја и прве помоћи.

Пројекат "Камп дјечијих осмијеха" са 29.000 КМ финансира компанија "АрселорМитал" Приједор. Представник ове компаније Предраг Шорга рекао је да ова компанија осму годину подржава интерактивно учење и рад са дјецом у природи.

Он је навео да ће се у кампу прије подне изводити настава у импровизованим учионицама и у природи, а поподне ће бити организован рад са волонтерима у разним секцијама, док је вече резервисано за забавни садржај, попут филмова за дјецу, караока, маскенбала и дискотека.

"Камп је организован према програму рада школе у природи и у складу са смјерницама Министарства просвјете и културе Републике Српске", рекао је Шорга новинарима на Козари.

Партнер компаније "АрселорМитал" је и ове године Удружење грађана "ДОН" из Приједора.

"Наше удружење, уз финансијску подршку `Арселор Митала`, четврту годину организује `Камп дјечијих осмијеха` на Козари, с циљем доприноса развоју туристичке понуде", рекла је извршни директор Удружења Муриса Марић.

Она је појаснила да се у кампу примјењују нови облици и методе учења до којих ученици долазе у директном контакту са природом и у интеракцији различитих активности.

Са дјецом ће радити осам водитеља радионица, осам волонтера ДОН-а и пет учитеља, те десет волонтера из десет држава свијета у којима послује компанија "АрселорМитал".

Према предвиђеном програму, волонтери из ове компаније ће учесницима кампа представљати земље одакле долазе - САД, Мексико, Бразил, Њемачка, Украјина, Аргентина, Македонија, Русије, Египат и Шпанија.

У овогодишењем кампу учествују ученици основних школа "Десанка Макимовић" из Приједора, "Вук Караџић" из Омарске, "Козарац", "Младен Стојановић" из Љубије и "Петар Петровић Његош" из Буснова.