latinica  ћирилица
13/04/2015 |  14:50 | Аутор: СРНА

Епископ Хризостом: Васкрс највећи празник

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом поручио је у Каракају код Зворника да је празник Васкрсења Господа Исуса Христа највећи и најчудеснији празник у историји рода људскога.
Владика Хризостом у Зворнику - Фото: СРНА
Владика Хризостом у ЗворникуФото: СРНА

Владика Хризостом служио је данас, уз саслужење свештенства, Свету архијерејску литургију у цркви Христова Васкрсења у Каракају код Зворника. Након литургије обављена је литија око цркве и преломљен славски колач, чиме је ова црква прославила крсну славу -Васкрсење Христово.

"То је празник када Господ мијења закон смрти, закон гријеха и власт ђавола. Све оно што је до тада било доминантно каш што је закон мржње, неправде, побијеђено је Васкрсењем Христовим, које је знак побједе добра и љубави над свим злима, неправдама и мржњама", рекао је владика Хризостом.

Владика Хризостом је нагласио да зато треба да се радујемо, не само што је Христос васкрсао, него што је тиме живот вјечни даровао свима онима који су прије њега чекали васкрсење мртвих.

"Господ нам даје све. Ми само треба да се трудимо, да оно што нам је Господ подарио, својим страдањем и васкрсењем, да то имамо као највеће богатство, које се ничим не може мјерити", рекао је епископ и подсјетио да је празник васкрсења Христова празник над свим празницима.

Због активног учешћа у животу Цркве божије у Каракају, владика Хризостом је уручио архијерејске похвале Душици Савић и Бориславу Стевановићу из Каракаја.