latinica  ћирилица
13/04/2015 |  14:20 | Аутор: РТС

У Токију помоћу дронова продају ципеле (ВИДЕО)

Произвођач обуће „Крокс“ приказао је у Јапану нови, експериментални начин испоруке ципела. Обућу купцима доноси – дрон!

Необичан призор у продавници ципела у Токију. Купцима је представљен начин могуће испоруке обуће у будућности – минијатурним беспилотним летјелицама.

Муштерије одаберу ципеле преко свог „ajпеда“ и притиском на дугме нареде дрону да започне испоруку. Он је најприје кружио изнад обуће прије него што је уз помоћ магнета дохватио ципеле, убацио их у специјалну корпу из које су купци могли да подигну робу.

"Немамо планове да их у овој фази користимо у нашем свакодневном пословању“, каже Мори Флуита, потпредсједник компаније „Крокс“ у Јапану.

Упркос чињеници да то неће постати редовни начин испоруке, знатижељни купци у радњи су рекли да су уживали у новом искуству.

"Била је то као некаква авантура и у том забавном смислу. Ако ова опција куповине успије, мислим да би људи уз велико уживање куповали“, кажу купци у Јапану.

Иако су дронови са промјенљивом срећом завршавали испоруке, а у једном случају летјелица је опасно кренула према групи купаца, ово је било једно ново, авантуристичко искуство у куповини.

Према ријечима организатора, трајаће неколико дана.