latinica  ћирилица
13/04/2015 |  12:15 | Аутор: РТРС

Предстојећи викенд у знаку бициклистичке трке Београд - Бања Лука (ВИДЕО)

Наредног викенда биће одржана девета међународна бициклистичка трка Београд - Бања Лука која ће окупити рекордан број учесника, а организатори обављају завршне припреме.

Пред ученсицима трке је 380 километара вожње, кроз осам градова у двије државе. Ове године старт прве дионице је у Београду 18. априла, а циљ у Брчком.

У Дистрикту кажу да је сваки спортски догађај одлична промоција града и његових потенцијала.

"Бициклистичка трка Београд - Бања Лука, која пролази кроз Дистрикт Брчко даје један посебан штимунг и самом Дистрикту који ће од ткре имати одређене бенефите", рекао је за нашу телевизију градоначелник Дистрикта Брчко Анто Домић.

Друга дионице биће вожена 19. априла од Теслића до Бања Луке. Власти у Телсићу радује што су дио овог великог спортског догађаја.

"Оно што је обавеза општине Телић у овом пројекту је била да обезбиједи неке логистичке ствари везане за саму трку. Ради се о смјештају преко 100 учесника, и то углавном у приватном сектору у бањи Врућици, гдје смо наишли на велико размумијевање", рекао је начелник општине Телсић Милан Миичевић.

Организатори најављују рекордан број учесника, пошто је трка уједно и квалификациона за Олимпијске игре у Рију 2018. године.

"Ове године пријављено је рекордних 35 екипа из 30 земаља, из Америке, Италије, Норвешке, Француске, Грчке и земаља у окружењу, тако да ове године очекујемо јаку конкуренцију и велику борбу за освајање бодова за Олимпијске игре у Рију", рекао је директор бициклистичке трке Београд - Бања Лука Владимир Куваља.

И ове године бициклистичком трком биће обиљежен рођендан града Бања Лука, који је један од покровитеља догађаја.