latinica  ћирилица
13/04/2015 |  11:34 | Аутор: СРНА

Матановић: Аферама се морају бавити надлежне институције

Министар комуникација и транспорта БиХ Славко Матановић сматра да евентуалним аферама у вези са градњом Коридора "Пет це" треба да се баве надлежне институције, а не министарство које је недавно преузео.
Славко Матановић - Фото: Screenshot
Славко МатановићФото: Screenshot

Матановић је истакао да је наставак изградње аутопута приоритет овог министарства, односно да је најзначајније ријешити питање финансирања наставка градње, што ће бити активност не само министарства, већ и Савјета министара БиХ.

Када је ријеч о изградњи моста на Сави код Свилаја, Матановић је подсјетио да је БиХ обезбиједила припадајући дио средстава за градњу, али да у претходном периоду одабрани извођач није у уговореном року уведен у радове, због чега је уговор раскинут.

"У сарадњи са хрватском страном, тренутно је у поступку припрема нове конкурсне документације. Предузећу све мјере из своје надлежности да би припремне активности, и сам поступак градње моста, били започети у што скоријем року", рекао је Матановић за "Дневни аваз".

Према његовим ријечима, опредјељење Министарства је да се у поступку именовања директора Регулаторне агенције за комуникације БиХ избјегну све политичке конотације, те да се процедура оконча на законит начин што прије.

Матановић каже да је упознат о чињеници да су у овом министарству провођене активности Агенције за истраге и заштиту што је, према његовој оцјени, допринијело негативној перцепцији јавности у погледу репутације.

"О евентуалним коруптивним радњама посљедњу ријеч имаће истражни органи. Најефикаснији лијек против корупције је када се исправно и у доброј намјери пропишу и стриктно поштују законске процедуре", истакао је Матановић.