latinica  ћирилица
13/04/2015 |  09:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Инциденти у К. Митровици, рањена двојица Срба

Двојица младића српске националности повријеђена су претходне ноћи у пуцњави у сјеверном дијелу Косовске Митровице, збринути су у здравственом центру у том граду и нису животно угрожени.

Замјеник регионалног директора косовске полиције, Бесим Хоти, изјавио је Танјугу да се инцидент догодио нешто послије један сат иза поноћи испред једног од локала у овом граду. Полиција трага за једном особом за коју претпоставља да је користила ватрено оружје и нанијеле повреде двојици младића.

"Не знамо тренутно мотив напада, а у локалу испред којег је дошло до пуцањаве налазило се око 70 гостију", казао је Хоти.

Дежурни ортопед у митровичкој болници доктор Љубомир Јакшић изјавио је Танјугу да су током ноћи примили два пацијента који су имали повреде нанесене ватреним оружјем - један пацијент С.М. (26) оперисан је током ноћи и има устрелну повреду десног стопала и налази се на одјељењу интензивне његе. Његово стање је стабилно, рекао је Јакшић додајући да је други пацијент Т.П. (24) повријеђен рикошетом и да је смјештен на одељење ортопедије, као и да је у стабилном је стању.

На овај начин је настављена серија инцидената у Косовској Митровици која је отпочела прошле недјеље, када је један седамнаестогодишњак српске националности повријеђен у близини главног ибарског моста.

Пуцано на полицијско возило у Косовској Митровици

Непознати нападачи пуцали су рано јутрос на возило Косовске полиције које је било паркирано испред Здравственог центра у сјеверном дијелу Косовске Митровице. Инцидент се догодио јутрос око 02.00 сата, повријеђених није било, али је на возилу причињена материјална штета, изјавио је митровичком Радију Контакт плус замјеник регионалног командира Косовске полиције Бесим Хоти.

На возилу је пробушена гума и оштећено  стакло, рекао је Хоти и нагласио да у тренутку напада у возилу није било полицајаца.

Хоти је казао да се трага за једним лицем, чији идентитет није навео, а који је осумњичен за ово кривично дјело.

Притворена двојица Срба због нестанка Албанца у Митровици

Двојица Срба притворена су због случаја нестанка 17-годишњег Албанца у Сјеверној Митровици, јавио је у недјељу локални радио Контакт плус. Како преноси тај радио, позивајући се на изворе у Косовској полицији, двојици Срба је одређен притвор до 48 сати на основу одлуке тужиоца, а везано за случај нестанка албанског тинејџера.

Двојица Срба лишени су слободе у суботу, након што је претходне ноћи Косовској полицији пријављен нестанак младића. Како се претпоставља, неколико Албанаца међу којима је и нестали, покушали су крађу у сјеверном дијелу Митровице и приликом бјекства младић је нестао.

Већ два дана трага се за њим у реци Ибар, коју претражују рониоци Косовских безбједносних снага, који су у акцију претраге укључени одлуком Кфора, а на захтјев регионалне Косовске полиције из Митровице. Претрага Ибра и потрага за несталим младићем биће настављена и сутра, потврђено је у Косовској полицији, када и истиче притвор двојици Срба који су лишени слободе.