latinica  ћирилица
13/04/2015 |  07:55 | Аутор: Агенције

Лема и Нојншвандерова побједници маратона у Бечу

Етиопски атлетичар Сисај Лема тријумфовао је на маратону у Бечу, док је у женској конкуренцији побиједила швајцаркиња Маја Нојншвандер.
Атлетика - Фото: илустрација
АтлетикаФото: илустрација

Сисај Лема је побиједио резултатом од два сата, седам минута и 31 секунду. То је трећи најбољи резултат у 32-годишњој историји маратона у Бечу.

Он се издвојио из групе и посљедњих 15 километара трчао је сам, пошто су његови главни конкуренти имали проблема са повредама и вјетром.

Лема је рекао да није задовољан пејсмејкерима трке, који му нису помогли да оствари резултат од 2:06,35.

"Морао сам да трчим сам, пошто други нису трчали за мене. Срећан сам што сам побиједио, први пут сам у Бечу и људи су добри, бодрили су ме током цијеле трке", рекао је Лема.

Друго јместо заузео је Кенијац Данкан Коеч са 2:12,14 сата, а трећи кроз циљ прошао је Сирај Гена из Етиопије са 2:12,48.

У конкуренцији маратонки побиједила је Швајцаркиња Маја Нојншвандер са 2:30,09, која се у посљедњих 10 километара издвојила, друга је била Кенијка Агнес Мутуне са 2:30,19, а трећа њена сународница Естер Чемтаи резултатом од 2:30,32.

"Уживам да трчим у Бечу. Тек на самом крају сам почела да размишљам о побједи. Јак ветар је разлог лошијих резултата", рекла је Нојншвандер.