latinica  ћирилица
31/03/2015 |  19:35 | Аутор: sportske.net

Револуционарна одбрана у шпанској четвртој лиги

Капитен шпанског нижеразредног фудбалског клуба Куарте Индустријала на револуционаран начин је бранио свој гол након извођења корнера противничке екипе.

Локални клуб из предграђа Сарагосе, Куарте Индустријал, такмичи се у шпанској Терцери, четвртој националној лиги, а за викенд је на стадиону "Мунисипал" угостио другопласирану екипу на табели.

Капитен домаћег састава Данијел Надалес већ девет година брани боје Куарте Индустријала па као старосједилац зна како се недостатак фудбалских квалитета и физичког потенцијала може надокнадити триковима за које је најважније да их судије не виде.

Надалес је за викенд увео фудбалску револуцију и изборио се за својих пет минута славе начином на који се поставио у одбрани док је бранио корнер.

"Били су за по три главе виши од нас. Није било шансе да им парирам па сам у дјелићу секунде одлучио да се попнем на стативу. Све се десило врло брзо, судије и саиграчи нису ни примијетили" објашњава Надалес.

Ситуацију у којој се Надалес окачио за стативу са немјером да интервенише уколико лопта крене под пречку нико није примијетио осим ревносних фотографа који су присуствовали утакмици.

Корнер који су гости извели није угрозио гол екипе Данијела Надалеса па је његова фудбалска иновација остале неупотребљива.

Судије нису примијетиле овај детаљ а да је Надалес интервенисао и спријечио постизање поготка потпомажући се стативом арбитар би морао да му покаже жути картон и да призна гол.