latinica  ћирилица
31/03/2015 |  17:22 | Аутор: Агенције

Јувентусу се враћају титуле уколико повуче тужбу

Предсjедник Фудбалског савеза Италије Карло Тавекио открио је да постоји могућност да се Јувентусу врате двије одузете титуле уколико торински клуб одустане од тужбе тешке 443 милиона евра.

Скандал Калчополи је потресао Италију 2006. године и тада је Јувентус, оптужен за намјештање утакмица, избачен у другу лигу, а "старој дами" су одузете и двије титуле националног шампиона.

Поред тога, бивши шеф клуба Лућано Мођи оптужен је да има повлашћен положај приликом додјељивања судија.

Кривичини суд у Италији одбацио је прошле недјеље затворске казне за Мођија и друге оптужене због скандала с намјештањем утакмица прије девет година.

Јувентус је потом покренуо тужбу против Фудбалског савеза Италије, од којег тражи 443 милиона евра на име изгубљених прихода и нарушене репутације.

"Морамо се ослободити оптужби да смо нанијели штету, а онда смо отворени за преговоре са Јувентусом (о те двије титуле). Први смо који ћемо признати да имате право на скудето ако сте га освојили на терену", рекао је Тавекио за Тутоспорт.

Тавекио је додао да би Савез банкротирао уколико би Јувентусу исплатио 443 милиона евра.

Скудето који је Јувентус освојио у сезони 2004/05. није додијељен никоме, док је онај освојен наредне сезоне припао Интеру.