latinica  ћирилица
31/03/2015 |  13:08 | Аутор: СРНА

Мајкић: БиХ не испуњава ниједан услов за чланство у НАТО

Посланик СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је данас у Београду, да БиХ у овом тренутку не испуњава ниједан од услова за чланство у НАТО савезу.

- БиХ још није успјела да ријеши основне разлоге свог конфликта из 1991. године. Тако да треба гледати, слушати и онда донијети политичку одлуку, а претходно питати народ који ту живи шта он мисли о томе - изјавила је Мајкићева.

Мајкићева, која присуствује "Роуз-Рот" семинару Парламентарне скупштине НАТО, у Скупштини Србије, напоменула је да је познато мишљење народа и у Србији и у Републици Српској да "велика осјетљивост којом српски народ приступа погледу на НАТО јесте специфична и мора бити поштована".

Она је подсјетила на то да су једино Република Српска и Србија бомбардоване и да једино тамошње становништво и даље умире од посљедица бомбардовања, а дјеца у најмлађим данима обољевају од карцинома.

- Дакле, то не може нико да нам замјери зато што су наша осјећања кад је ријеч о НАТО другачија од других народа, који су се радовали док су те бомбе падале - истакла је Мајкићева.

Она је нагласила, да је овај регион често подложан различитим сукобима и да даље није миран.