latinica  ћирилица
31/03/2015 |  12:06 | Аутор: Мондо

Голман Борца на Марковићевом списку за мечеве с Литванијом

Селектор рукометне репрезентације Босне и Херцеговине Драган Марковић до краја недјеље ће саопштити списак рукометаша на које рачуна за двије утакмице против Литваније у квалификацијама за Европско првенство у Пољској 2016. године.

Бх. рукометаши ће угостити Литванију 30. априла и почетком маја гостовати истој селекцији, која по селектору Марковићу "није нимало наиван противник" иако је свјестан да су његови изабраници фаворити.

Због тога је одлучио да на предстојеће мечеве позове провјерене играче.

"Костур екипе биће исти као и у Катару, неће бити нових имена, а једина промјена је што ће на списку умјесто Пеђе Дејановића бити Петар Јокановић, голман бањалучког Борца", изјавио је селектор БиХ за сарајевско "Ослобођење".

Јокановић је бањалучки чувар мреже рођен 1990. године, а био је уврштен на шири списак за Свјетско првенство у Катару. Очигледно су га одличне партије у финишу СЕХА лиге поново препоручиле селектору Марковићу.

Послије два одиграна кола у Другој групи квалификација за ЕП у Пољској, на табели води Бјелорусија са три бода, Данска има бод мање, БиХ је освојила један, а на зачељу су Литванци без бодова.