latinica  ћирилица
30/03/2015 |  13:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Николић и патријарх: Радови на Храму светог Саве напредују

Предсједник Србије Томислав Николић разговарао је данас са патријархом српским Иринејом и другим црквеним званичницима о напретку радова на Храму Светог Саве, као и о плановима за наредни период констатујући да се све одвија задовољавајућом димаником.
Састанак Николића са патријархом Иринејом - Фото: ТАНЈУГ
Састанак Николића са патријархом ИринејомФото: ТАНЈУГ

Како је наведено у саопштењу Службе за сарадњу са медијима предсједника Републике у разговору, поводом 30 година од наставка изградње, истакнуто је да се, упркос ограниченим средствима која се сваке године издвајају, изградња Храма Светог Саве одвија задовољавајућом динамиком.

Сљедеће што предстоји је осликавање Храма, у чему се велика помоћ очекује из Русије, а по окончању тог подухвата моћи ће се рећи да се изградња Храма Светог Саве, након толико година приводи крају, стоји у саопштењу.

Предсједник Николић је, поред патријарха Иринеја, разговарао и са протојерејем-ставрофором Миланом Јанковићем, протојерејем - ставрофором Стојадином Павловићем, професором Војиславом Миловановићем, као и са некадашњим предсједником Предсједништва Социјалистичке Републике Србије Душаном Чкребићем, у вријеме чијег мандата је изградња Храма настављена.