latinica  ћирилица
29/03/2015 |  20:24 | Аутор: Агенције

Утопио се канадски олимпијац

Свијет спорта шокирала је трагична вијест о смрти једног од најзвучнијих имена канадске атлетике.
Даундри Барнаби - Фото: REUTERS
Даундри БарнабиФото: REUTERS

Атлетичар Даундри Барнаби (24), који је наступио на 400 метара на Олимпијским играма у Лондону прије три године, утопио се након што га је повукла јака океанска струја у Светом Кристофору и Невису.

Барнаби се с канадском репрезентацијом на Карибима припремао за Панамеричке игре, а након једног тренинга у 11 сати пријеподне одлучио је да се заједно с пријатељима освјежи у океану. Јака струја, међутим, повукла га је према отвореном мору и није му било спаса. Нјегово је тијело пронађено након више од четири сата потраге. Према првим информацијама, младић се утопио.

Цијели канадски тим шокиран је трагичном смрћу перспективног атлетичара. Припреме су одмах обустављене, а извршни директор Атлетског савеза Канаде Роб Гај изјавио је да су изгубили сјајног спортисту и још бољег човјека.

"Ово је тако тужан и тежак губитак. Даундри је био истакнут атлетичар и сјајан младић", изјавио је Гај и додао: "Барнаби је на Свети Кристофор отишао с још двадесетак колега атлетичара како би се припремали за предстојећа такмичења. Сви они су остали у великом шоку, па им је послан психолог."

Барнаби је рођен на Јамајци, а канадски држављанин постао је 2012. године, свега неколико мјесеци уочи наступа на Олимпијским играма у Лондону, на којима је испао у полуфиналу, заузевши шесто мјесто у својој квалификацијској групи. Такмичио се и на Играма Комонвелта, које су одржане у Глазгову прошле године. Био је у најужем избору за наступ на предстојећим Панамеричким играма у Торонту.

"Имао је велике амбиције. Задњу сам поруку од њега примила у сриједу. Био је изузетно поносан што представља Канаду и радовао се наступу на Панамеричким играма", изјавила је његова маћеха Кордел.