latinica  ћирилица
29/03/2015 |  20:18 | Аутор: Мондо

Беч: Стоп за навијаче и новинаре на тренингу фудбалера БиХ

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине борави у Бечу, гдје ће у уторак одиграти пријатељску утакмицу са Аустријом.

Изабраници Мехмеда Баждаревића данас су одрадили вечерас тренинг на стадиону "Генерали Арена", на којем су представници Фудбалског савеза Аустрије забранили улаз за око 500 навијача БиХ .

"Неколико пута смо инсистирали код представника ФС Аустрије да пусте навијаче, али и наше малобројне новинаре да присуствују вечерашњем тренингу у Бечу. Међутим, сваки пут су нас одбили образлажући то ријечима да немају довољан број заштитара како би гарантовали сигурност на тренингу. Нису чак хтјели пустити ни новинаре јер су сматрали да уколико отворе један од улаза навијачи могу направити стампедо", казала је Славица Пецикоза, портпарол Фудбалског савеза БиХ (ФС БиХ).

Навијачи БиХ били су изузетно разочарани и љути што нису могли гледати вечерашњи тренинг. Многи од њих су и плакали, а добар дио попео се на оближе контејнере, складиште грађевинског материјала како би по киши посматрали рад популарних "змајева".

БиХ ће у уторак у Бечу одиграти пријатељску утакмицу са Аустријом, а на стадиону "Ернст Хапел" Едина Џеку и друштво требало би бодрити око 12.000 навијача.