latinica  ћирилица
29/03/2015 |  14:56 | Аутор: Б92

Бејл: Не одговарам критичарима

Фудбалер Реала Гарет Бејл рекао је да нема потребу да одговара својим критичарима послије два гола у тријумфу Велса над Изреалом.

Велшани су са 3:0 славили у Хаифи и тако су дошли до челне позиције групе Б квалификација за Европско првенство 2016. године у Француској.

Бејл се посљедњих недјеља нашао на удару навијача, али и шпанских медија, због игара у дресу "краљевског клуба", а све је кулминирало послије пораза од Барселоне са 2:1, када је његов аутомобиле платио цех.

Међутим, најскупљи фудбалер на свијету је својим критичарима одговорио головима у тријумфу над Израелом.

“Немам потребу да одговарам критичарима. Сви знају, ја знам, шта могу да урадим. Постоје успони и падови у фудбалу, морате то да прихватите и одговорите играма на терену. Не осјећам да треба некоме да покажем да су у праву или не, морам само да играм фудбал“, рекао је Бејл.

Бејл је истакао да посебно ужива да игра за репрезентацију.

“То је велика част за мене и због тога је најважније да се фокусирам на своју игру и да никога не слушам. Само уживам у фудбалу са момцима“, нагласио је Бејл.

Захваљујући головима у Хаифи, Бејл сада дијели шесто мјесто на листи најбољих стрелаца Велса са Клифом Џонсом, Марком Хјузом и Робертом Ерншоом. 25-годишњи нападач Реала је постигао 16 голова на 49 утакмица за Велс.

“Сјајно је постићи гол у дресу репрезентације, али је побједа најважнија. Вриједно смо радили и сваки играч на терену има заслуге у томе“, рекао је Бејл.