latinica  ћирилица
29/03/2015 |  07:54 | Аутор: Агенције

Чувени шпански селектор добио свој стадион

Стадион фудбалског клуба Алкобендас, који наступа у нижеразредном рангу такмичења у Шпанији, од јуче носи име некадашњег селектора Луиса Арагонеса.

Бивши селектор фудбалске репрезентације Шпаније и један од најзаслужнијих за успјехе те селекције, Луис Арагонес, преминуо је фебруара 2014. године у 75. години.

Арагонес је своје посљедње године живота провео управо у Алкобендасу, градићу који се налази 13 километара од Мадрида.

"Постоји много разлога зашто је Алкобендас жели да на овакав начин ода почаст Арагонесу. Његова хуманост утицала је на многе младе људе овог града, а његов однос према граду био је и главни разлог зашто је Алкобендас проглашен за Европски град спорта 2015", рекао је градоначелник Алкобендаса Ињасио Гонсалес де Винуеса.

Алкобендас наступа у Терцери и тренутно је други на табели.

Арагонес ће највише остати упамћен по ономе што се догодило 29. јуна 2008. године када је шпанија у финалу Европског првенства у Бечу побиједила Њемачку са 1:0.

И поред освајања титуле 2008. године, Фудбалски савез Шпаније није успио да га убиједи да продужи уговор, па се он тада преселио у Фенербахче, само неколико недјеља пред свој 70. рођендан.

Арагонес је у својој тренерској каријери са клупе, осим Шпаније и Фенербахчеа, предводио и Атлетико Мадрид, Барселону, Бетис, Мајорку, Севиљи, Валенсију, Овиједо и Еспањол.

Као играч наступао је за Атлетико за који је одиграо 372. утакмице и постигао 172 гола.