latinica  ћирилица
28/03/2015 |  18:41 | Аутор: novosti.rs

Лорбек: Нећемо падати под туђе утицаје

Предсједник АБА лиге Радован Лорбек одговорио је тренеру Партизана Душку Вујошевићу и поручио да руководство лиге неће подлећи притиску који се ствара пред почетак плеј-офа регионалног такмичења.
Радован Лорбек - Фото: ТАНЈУГ
Радован ЛорбекФото: ТАНЈУГ

Вујошевић је рекао да је утакмица у Подгорици између Будућности и Партизана (85:79) показала да актуелно руководство није способно да води АБА лигу.

"У маниру АБА лиге никада није било да са својим клубовима и њиховим члановима разговара преко медија, тако да ни овога пута нећемо правити изузетак. Свјесни смо да се приближава плеј-оф и да он са собом, због велике важности, доноси и велики притисак. Потпуно разумијемо да та тензија зна да доведе и до исхитрених реакција. Али, сигурно да руководство АБА лиге неће пасти под њихов утицај и на било који начин утицати да се поквари амбијент у коме ће бити одигран плеј-оф као и ужитак који очекујемо да нам донесу мечеви који слиједе и који ће бити круна 14 сезоне АБА лиге", поручио је Лорбек.

У саопштењу АБА лиге Лорбек је истакао да нико не може да сумња у интегритет и стручност службених лица АБА лиге и додао:

"У нашој организацији имамо најбоље арбитре Евролиге, можемо слободно да кажемо и у свијету. Они у својим рукама имају много великих утакмица, светских и европских полуфинала и финала. Нема никакве дилеме по питању њиховог квалитета да изнесу мечеве плеј-офа. Без обзира на величину улога и притиске.

Лорбек је апеловао на актере плеј-офа да ураде све што је у њиховој моћи како би интерес кошарке био на првом мјесту.

"Понављам, потпуно разумијемо притисак са којима се клубови суочавају. АБА лига ће учинити све што је до ње да организација буде на највишем могућем нивоу у складу са улогом и значајем плеј-офа. Али, клубови такође имају свој дио одговорности. На крају крајева, сви смо свјесни да само два клуба могу да прођу у финале и да шампион може да буде само један", нагласио је Лорбек.

У полуфиналу АБА лиге састаће се Црвена зведа - Партизан и Будућност - Цедевита, а екипе које изборе пласман у финале наредне сезоне играће у Евриолиги.

Полуфинална серија почиње 14. априла и игра се на три побједе.