latinica  ћирилица
28/03/2015 |  09:47 | Аутор: РТРС

Мајами: На теренима Крајиновић, Ђоковић и Троицки

Српски тенисер Филип Крајиновић требало је у петак да одигра меч другог кола Мастерса у Мајамију против Француза Гаела Монфиса, али је меч одгођен због кише.
Новак Ђоковић - Фото: AP
Новак ЂоковићФото: AP

Крајиновић и Монфис одиграће меч другог кола у суботу, а њихов дуел биће други на терену број 2 на којем програм почиње у 17 часова.

На терене ће у суботу изаћи и Новак Ђоковић и Виктор Троицки.

Троицки ће се од 19 часова састати са Италијаном Симоне Болелијем. Виктор је као 32. носилац био слободан у провм колу, док је Италијан на старту са 2:0 елиминисао Кипранина Маркоса Багдатиса. Биће ово четврти дуел српског и италијанског тенисера, а Троицки против тренутно 47. играча планете води са 2:1 у побједама. Посљедњи пут састали су се ове године у Сиднеју, када је Троицки славио са 2:1 у сетовима. Болели је у току каријере освојио један трофеј (2008. у Минхену), док је Виктор славио на турнирима у Сиднеју (ове године) и у Москви (2010. године).

Ђоковић ће изаћи на терен око 1 час након поноћи, а за противника има Словака Мартина Клижана.

Новак брани титулу у Мајамију и као први носилац био је слободан на старту, док је Словак на отварању у два сета био бољи од Италијана Паола Лоренција. Биће ово први сусрет Ђоковића са 41. играчем свијета, који је током каријере освојио двије титуле (2014. у Минхену и двије године раније у Санкт Петербургу).

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 5.381.235 долара.