latinica  ћирилица
28/03/2015 |  07:46 | Аутор: РТРС

Лига 6: Игокеа креће у одбрану титуле шампиона

Утакмицама првог кола данас почиње борба за титулу првака Босне и Херцеговине за кошаркаше и мјесто у регионалној АБА лиги наредне сезоне.
Кошарка - Фото: илустрација
КошаркаФото: илустрација

У Лиги 6 наступиће два клуба из Републике Српске , Игокеа из Александровца и требињски Леотар, који ће и одмјерити снаге у првом колу, вечерас у Лакташима. Утакмица у Лакташима игра се од 19 часова.

Кошаркаши Игокее су актуелни шампиони и главни фаворити за одбрану титуле првака БиХ.

Тренер клуба из Александровца Жељко Лукајић преузима улогу фаворита, како у сусрету са Леотаром, тако и у наставку првенства.

"Зову нас фаворитима и дају нам ту улогу од које ми не бјежимо, јер је таква објективна ситуација. Битно нам је да добро отворимо првенство и да кренемо у испуњење главног циља ове сезоне, а то је одбрана титуле. Познајем Леотар из меча полуфинала Купа Српске и без обзира на то што су довели Неговановића и Дамјановића, вјерујем да би требало да добијемо овај сусрет", рекао је тренер Игокее.

Капитен Игокее Бранко Јоровић сматра да је пред његовим саиграчима тежак посао успркос чињеници што их сви виде као нове-старе шампионе.

"Видимо да нас сви сматрају за фаворите, али Лига за шампиона ће бити јако тешка. Сигурно да ће сви тимови имати велики мотив против нас, тако а ће свака утакмица имати посебну тежину. Ми знамо своје амбиције и од тога не бјежимо. Главни ривали биће нам Широки, те млади тим сарајевских Спарса, мада ни остали клубови нису за потцјењивање. Биће ту заиста добрих мечева и морамо сваког ривала схватити максимално озбиљно", рекао је за "Блиц РС" капитен Игокее Бранко Јоровић.

Кошаркаши Леотара улазе у "Лигу 6" са два појачања, Данилом Неговоановићем и Дарком Дамјановићем.

"Први фаворти је свакако Игокеа, али уз њих Спарси су ти који су показали пуно у првом дијелу такмичења. Тим из Александровца је фаворит, не само у мечу са нама, него у читавој лиги, али идемо да одиграмо меч са њима што боље и покажемо да смо заслужено у завршном такмичењу", рекао је за "Блиц" тренер Леотара Драгољуб Видачић. 

У осталим утакмицама првог кола Слобода у Тузли дочекује сарајевски Спарс, а екипа Зрињског у Мостару ће угостити Широки.

Распоред утакмица првог кола Лиге 6:

Игокеа - Леотар (19.00)
Слобода - Спарс (19.00)
Зрињски - Широки (20.00)