latinica  ћирилица
26/03/2015 |  08:10 | Аутор: РТРС

Бањалука: Урађене нове брошуре редова вожње јавног превоза

Град Бања Лука је за кориснике јавног превоза припремио брошуре редова вожње, коју од данас, 25. марта - могу добити код превозника приликом куповине мјесечних карата за април, те узети испред Пријемне канцеларије у згради Градске управе.
Градски превоз - Фото: РТРС
Градски превозФото: РТРС

 Ажурни редови вожње јавног градског и приградског превоза путника могу се погледати и на званичној интернет страници Града.

Брошура реда вожње садржи поласке свих 23 линија градског превоза и 33 линија приградског превоза, а које заједно чине систем јавног превоза на подручју Града Бања Лука. Осим полазака, саставни дио брошуре, је и мрежа линија, као и контакт телефони превозника, Саобраћајне инспекције, Одсјека за саобраћај и пријаве комуналних проблема, као и друга важна обавјештења за кориснике. Брошуре су припремљене у тиражу од 20.000 комада и грађанима ће бити бесплатно дистрибуиране.

Колико је систем јавног превоза путника на подручју Града Бања Лука велики и сложен систем - говори чињеница да се на мјесечном нивоу реализује око 700.000 километара, односно да се у току године реализује преко осам милиона километара.

Дневно је регистровано око 1.500 полазака и чак 99 одсто полазака се реализује, а што представља објективну чињеницу да наши суграђани имају поуздан, тачан и квалитетан систем који свакодневно функционише.

Превоз се обавља са 110 аутобуса, на 23 линије градског превоза, укупне дужине 212,24 km и 33 линија приградског превоза, укупне дужине 735,30 km.