latinica  ћирилица
07/03/2015 |  19:52 | Аутор: РТРС

Прњавор- На помолу промјена скупштинске већине? (ВИДЕО)

Политичка бура у Прњавору се не смирује! Након прошлонедјељног инцидента који је завршен тучом и пријавама, данас нове оптужбе. Опозициони СНСД оптужио је општинску власт за распиништво и бахато понашање.

Стање у општини Прњавор је катастрофално, а за то је одговорна локална власт са СДС-ом на челу, каже предсједник Општинског одбора СНСД-а Прњавор, Драго Калабић.

Примјер за то је , тврде, на платном списку општине налази се лице које је већ годинама на привременом раду у Њемачкој.

Оптужује руководство да игнорише проблеме грађана и води општину у колапс.

Начелник општине Прњавор Синиша Гатарић, у телефонском разговору за РТРС је рекао да не жели да коментарише Калабићеве тврдње.

Све се ради по закону, каже предсједник клуба одборника СДС-а, Славиша Јењић истичући да је општина, под руководством СДС-а вратила шест милиона конвертибилних марака кредита.

На нелогичности у пословњу општинских органа први је упозорио, сада већ бивши СДС-ов одборник Бранко Шиканић, који је тражио одговор на питање како је потрошено пола милиона марака буџетских средстава. Умјесто одговора, та сједница је завршена физичким обрачуном.

Шиканићев излазак из СДС-а локални СНСД види као знак да је вријеме да се у Прњавору мијења скупштинска већина коју, уз СДС, чине још и ДНС и социјалисти. Са обје странке, каже Калабић, воде се преговори, али не само са њима.