latinica  ћирилица
07/03/2015 |  19:45 | Аутор: СРНА

Ветерани: Поништити одлуку о приступању Добоја заједници турског свијета (ВИДЕО)

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић задовољан је што ће доћи до координације добојске Борачке организације и Градског одбора ветерана у настојању да се поништи одлука о приступању Добоја Заједници општина турског свијета.

Вукотић сматра да нико нема право, било као појединац или група у Скупштини града Добоја, да доноси одлуку о приступању Заједници општина турског свијета, без претходног изјашњавања народа.

"Таква одлука захтијевала је широко образложење и расправу свих грађана Добоја", изјавио је Вукотић новинарима током паузе Управног одбора Удружења "Ветерани Републике Српске" у Добоју.

Вукотић оцјењује да је народ збуњен, јер располаже са мало информација о садржају одлуке о приступању Заједници, а, са друге стране, још је у свијести оптерећен сукобима на овом подручју.

"Над нама су 500 година владали Турци, а сада неко доноси такву одлуку, не питавши прије тога никога, што је срамно и недопустиво", навео је Вукотић.

Предсједник Градског одбора Удружења Сретко Букејловић рекао је да су чланови Градског одбора данас оцијенили као срамне одлуку о приступању Заједници, поступке градоначелника Обрена Петровића као предлагача, те одборника Скупштине града који су то прихватили.

Букејловић је навео да ће подржати Борачку организацију града Добоја у њиховим захтјевима да се поништи та одлука, као и да све борачке организације буду смјештене у објекту Дома војске.

Он је задовољан новим ставовима руководства добојске Борачке организације, за које каже да су у досадашњем периоду били наклоњени владајућим структурама града.

Букејловић није навео које ће конкретне кораке предузети након што исцрпе све законске процедуре.

Он је подсјетио да њихови претходни захтјеви нису имали прођу код градске управе, упозоривши да су борачке популације заступљене на бројним функцијама.