latinica  ћирилица
07/03/2015 |  19:42 | Аутор: РТРС

Ванредна ситуација у Хан Пијеску, критично и даље на подручју Сокоца (ВИДЕО)

Због сњежног невремана у Хан Пијеску је проглашена ванредна ситуација. Ванредна ситуација је и даље на подручју општине Соколац.

Због сњежног невремана у Хан Пијеску је проглашена ванредна ситуација. Сва села су одсјечена, а град већ три дана нема ни струје ни воде. Грађани покушавају да дођу до воде те топе снијег и изворе са којих вода није за пиће.

Ванредна ситуација је и даље на подручју општине Соколац. Све расположиве екипе су на терену како би се пробили до заметених села. Наша екипа успјела је доћи до села Поратак, до породице са двије једномјесечне бебе.

Родитељи једномјесечних дјечака данима су живјели у страху , јер нису могли да дођу до најближе здравствене установе. Четири дана немају струју. Дјед Недељко Лукић, каже да им није било нимало пријатно.

На путу од Сокоца према Хан Пјеску путеви су лоше очишћени па су чести застоји-аутомобили се једва мимоилазе.

Не боре се само становници Сокоца са временским неприликама. У Хан Пијеску су, чини се, у још тежој ситуацији.

Висина снијега у самом граду износи преко једног метра, а сва околна села су одсјечена. Проглашено је стање елементарне непогоде. Становници се већ три дана сналазе за питку и техничку воду и на све начине покушавају да очисте снијег испред својих домова.

Општина покушава да превазиђе новонасталу ситуацију. Долазак струје очекује се сутра, тако да би град добио и питку воду са изворишта.

Према најавама метеоролога сутра слиједи разведравање. Очекује се да буду прочишћени путеви до села и да дође струја у она мјеста гдје је још нема на подручју Сарајевско - романијске регије.

ХЕРЦЕГОВИНА- СТАБИЛИЗУЈЕ СЕ СНАБДЈЕВАЊЕ ЕЛ. ЕНЕРГИЈОМ

Према најновијим информацијама, ситуација са снабдијевањем електричном енергијом у Херцеговини се стабилизује.

Проблеме са напајањем јутрос су имала села у свим херцеговачким општинама. Како су РТРС-у потврдили у "Електро – Херцеговини" скоро сви кварови су локализовани. Без струје су још два села у околини Требиња и двадесетак најудаљенијих села на подручју Гацка и Невесиња.