latinica  ћирилица
07/03/2015 |  19:07 | Аутор: СРНА

Благојевић пуштен да се брани са слободе

Мирко Благојевић /49/ из Бањалуке, који је осумњичен да је починио кривично дјело задовољење полних страсти пред другим, данас је пуштен да се брани са слободе, након саслушања у бањалучком Окружном тужилаштву, рекла је портпарол Тужилаштва Маја Ђаковић-Видовић.

Видовићева је истакла да је поступајући тужилац Благојевића пустио да се брани са слободе због тога што није испуњен ниједан од посебних услова за одређивање мјере притвора.

"Центар јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука данас је, уз извјештај предао Окружном тужилаштву Благојевића /49/, који је осумњичен да је починио кривично дјело задовољење полних страсти пред другим", навела је она.

Полиција је јуче ухапсила Благојевића по наредби Основног суда Бањалука. Истог дана је извршен претрес куће, просторија на радном мјесту и путничког аутомобила "пасат" које је користио осумњичени.

Приликом претреса полиција је пронашла лаптопове, рачунаре, мобилне телефоне, цд-ове, УСБ-ове, женско интимно рубље, сексуална помагала, пиштољ и друге предмете који ће послужити као доказ у кривичном поступку против осумњиченог.

ПОЛИЦИЈА ПРАТИ ПЕДОФИЛЕ

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић изјавио је данас да хапшење мушкарца у Бањалуци због сумње да се бавио педофилијом представља редовну дјелатност полиције и да се прате лица која се баве педофилијом.

"Ми пратимо лица која се баве и педофилијом и порнографијом са елементима педофилије и настојимо да то процесуирамо. Због заштите жртава, а и самог извршиоца, идентитет не можемо износити у јавност", рекао је Васић новинарима у Бањалуци.