latinica  ћирилица
07/03/2015 |  11:53 | Аутор: Б92

Ивановићу уговор вриједан 90.000 фунти недјељно

Енглески премијерлигаш Челзи понудио је капитену репрезентације Србије Браниславу Ивановићу нови уговор по којем ће недјељно добијати 90.000 фунти.

Дефанзивцу "Плаваца" садашњи уговор истиче предстојећег љета, а због година му је понуђен само једногодишњи уговор.

Менаџер Челзија Жозе Мурињо још раније је најавио да ће играчима који имају преко 30 година бити нуђени само једногодишњи уговор. Поред Ивановића, исти случај је и са Џоном Теријем.

Ивановић је већ осам сезона на "Стамфорд бриџу", а нови уговор је практично формалност, пошто је српски фудбалер одбио да менаџер преговара са клубом у његово име, већ ће то учинити сам.

У досадашњем дијелу сезоне, Ивановић је постигао шест голова, укљујучујући и једини погодак у дуелу са Ливерпулом у полуфиналу Лига купа. Српски фудбалер је претходно био јунак тријумфа "Плаваца" у Лиги Европе 2013. године, а иако је дефанзивац, био је јунак великих побједа свог тима од доласка из московске Локомотиве 2008. године.

Колико је Ивановић важан за Челзи најбоље говори Мурињова изјава да је српски фудбалер једно од највећих појачања "Плаваца" у историји клуба. За српског фудбалера је чак рекао да је "животиња са великим срцем".

Поред Ивановића, нови уговор са "Плавцима" ће добити и Немања Матић, иако се у клуб вратио тек прије годину дана. Међутим, својим играма је заслужио да му клуб понуди нови, побољшани уговор, вриједан скоро пет милиона фунти по сезони.