latinica  ћирилица
07/03/2015 |  10:22 | Аутор: sportal.rs

Рединг МВП кола, Марјановић најбољи скакач

Синоћ одиграним утакмицама комплетирани је девето коло Топ16 фазе Евролиге.

За најкориснијег играча (МВП) проглашен је Реџи Рединг. Американац је био најзаслужнији за побједу Албе над Жалгирисом резултатом 80:72.

За 32 минута убацио је 27 поена (2/2 за три, 6/11 за два), уз седам скокова и пет асистенција, што је било довољно за учинак од 36 индексних поена.

Иза Рединга је центар Црвене звезде Бобан Марјановић. У побједи над Макабијем је остварио учинак од 19 поена и 17 скокова, односно индексом 32.

Најбољи стријелац кола је Даријус Адамс који је у дуелу са ЦСКА из Москве дао 31 поен. Ипак, то није било довољно да се побиједе "армејци". Лаборал Куча је поражена код куће, а резултат је био 81:74 у корист Московљана.

Највише скокова "уписао" је Марјановић, 17, док је други српски центар Ненад Крстић пети по учинку. У дуелу Анадолу Ефеса и Уникахе српски центар је имао девет скокова.

Када је ријеч о асистентима, прво мјесто дијеле чак четворица играча, а међу њима је и Милош Теодосић из ЦСКА. По осам успјешних додавања имају Јогев Охајон из Макабија, Алекс Ренфро из Албе и Василис Спанулис из Олимпијакоса.

Највише украдених лопти има Ренфро, четири, а највише блокада Мирза Бегић из Лаборал Куче, пет.