latinica  ћирилица
07/03/2015 |  08:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић разговарао са Федериком Могерини

Министар спољњих послова Ивица Дачић, који борави у Летонији, гдје присуствује дводневном неформалном састанку шефова дипломатија чланица Европске уније, састао се данас са високом представницом ЕУ за спољњу политику и безбједност Федериком Могерини.
Дачић и Могерини - Фото: ТАНЈУГ
Дачић и МогериниФото: ТАНЈУГ

 Министри спољних послова ЕУ су се јуче договорили да размотре нове рестриктивне мјере против Русије у случају да се ситуација у Украјини озбиљно погорша и споразум из Минска буде прекршен, изјавио је летонски министар иностраних послова Едгарс Ринкевич.

Он је то изјавио на неформалном састанку шефова дипломатија 28 земаља ЕУ који се одржава у Риги, пренијела је агенција Тас с.

Учествујући на том скупу, Могерини је изјавила да се споразум из Минска мора поштовати, не само што се тиче прекида ватре већ и када је ријеч о реформама и децентрализацији у Украјини, известио је Тас с.

У главном граду Летоније јуче је почео дводневни неформални састанак шефова дипломатија чланица Европске уније на коме као гости учетвују представници држава кандидата, међу њима и министар Дачић.