latinica  ћирилица
07/03/2015 |  07:56 | Аутор: Б92

ЕЛ: Побједе Олимпијакоса и Уникахе

Кошаркаши Олимпијакоса и Уникахе остварили су синоћ побиједе у посљедњим мечевима деветог кола Топ16 фазе у Евролиги.

Олимпијакос је задржао прво мјесто у Ф групи победом над Арманијем у Милану резултатом 83:74.

Са друге стране, екипа Ђоана Плазе победила је у Малаги Анадолу Ефес са 93:90 и тако остварила другу побједу у другој фази.

Олимпијакос је највећи дио посла у Милану завршио већ у првих 10 минута када је имао 10 поена вишка (22:12). Армани је покушавасо у наставку да се врати, али искусна екипа из Пиреја је сачувала предност и остварила осму побједу у Топ16 фази.

Василис Спанулис поново је био најбољи са 14 поена и 8 асистенција, 14 поена убацио је и Хантер, Принтезис је додао 13, а Данстон 12. Код домаћина, Ђентиле је имао 24, а Брукс 17 поена. Армани сада у Ф групи има скор 2-7 и практично је без шанси за пролаз даље.

На утакмици у Малаги виђена је много већа драма. Домаћин је током цијеле утакмице водио, али Ефес је два минута прије краја поенима Ертела дошао до предности.

У самом финишу је заказао Шарић. Прво је промашио два слободна бацања, потом и полагање, али Ефес је и поред тога имао одличну шансу за продужетак највише захваљујући сјајном Ертелу. Плеј Ефеса погодио је пет секунди прије краја тројку, али 0,8 секунди прије краја тројку је на другој страни погодио Тулсон и тако је донио тријумф домаћину.

Рајан Тулсон је на крају имао 25 поена, 15 је додао Стефаносн, а 13 Кузминскас. У екипи Душана Ивковића убедљиво најбољи био је Ертел са 23 поена и по пет скокова и асистенција, 14 је додао Крстић уз девет скокова, а по 10 Шарић и Коркмаз.