latinica  ћирилица
06/03/2015 |  18:15 | Аутор: РТРС

ДК: Троицки након преокрета донио други поен Србији

Тениска репрезентација Србије повела је са 2:0 против селекције Хрватске у мечу првог кола Свјетске групе Дејвис купа.

Први поен Србији донио је Новак Ђоковић савладавши Мату Делића са 3:0, да би на 2:0 повисио Виктор Троицки побједом над Борном Ћорићем са 3:2, по сетовима 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.

Троицки је одлично ушао у меч, направио брејк већ у првом гему и након свог сервис гема повео са 2:0. Међутим, млади хрватски тенисер успио је у раној фази сета да одузме сервис Троицком и на 5:4 прави нови брејк за 6:4.

Ћорић је много боље заиграо у дргој дионици, повео је са 3:0 да би на 4:1 направио нови брејк и рутински привео сет крају за 6:2.

Хрватски играч и трећи сет отвара брејком и својим сервисом стиже до 2:0. Међутим, Виктор је тада заиграо боље и од тог тренутка све је било у рукама другог рекета Србије. Троицки добија свој сервис гем, те са два брејка долази до 6:3.

Наставак меча донио је сличну ситуациј уна терену. Виктор на 2:2 прави брејк, да би сервис поново одузео протвинику при  резултату 4:2 и на крају лагано привео сет крају за 6:2.

Игра Ћорића се у петом сету потпуно распала, Троицки лако стиже до 4:0, те рјешава одлучујући сет са 6:1.

У суботу од 14 часова на распореду је дубл меч у којем ће се састати Ненад Зимоњић и Виктор Троицки портив Франка Шкугора и Марина Драгање.

Уколико буде потребе, у недјељу ће се одиграти преостали парови сингла у којем ће се од 13 часова састати се Ђоковић и Ћорић, односно Троицки и Делић.